Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Meccslabda

VAJON MIT KELL ENNYI IDEG VIZSGÁLNI ?

2017. március 11.-én jogosulatlanul szerepelt egy játékos a Mahatma Gandi csapatában a 13. fordulóban. 

A hétvégén a 18. forduló következik, és csak most került a nagy nyilvánosság elé a határozat amit április 06.-án meghoztak !

ITT elolvashatod a határozatot !

Tételezzük fel, ha ez esemény a bajnokság utolsó fordulójában történik, akkor majd a nyári szünet közepén lenne hivatalos , jogerős határozat ? Esetleg visszamenőleg elvennék az arany, ezüst, vagy bronzérmet, netán nem az esni ki az osztályából akinek ki kellett volna ?

Annyira egyszerű a történet, hiszen itt még bizonyítani sem kell semmit.

Amellett viszont a csapat képviselője még egy figyelmeztetésben sem részesült , mivel Ő felel a pályára lépett játékosok ( súlyos eltiltást kapottak ) szerepeltetéséért.

Talán azért mert Ők ........ ?

 

 


 

AMATŐR LICENC 2017 - 2018

 

Vannak határidők !

 


 

 

MAHATMA GANDI CSAPATA ÚJBÓL A SÉRTHETETLENEK   KÖDMÖNKÉJÉBE BURKOLÓZVA FOG VÉDEKEZNI .

( AZÉRT MERT MI ....... VAGYUNK )

Történt ugyanis , hogy még a tavalyi évben a

Fegyelmi szabályzat 8.§ 1h) alapján a labdarúgással kapcsolatos okirat hamisítás végett több játékost is eltiltottak a labdarúgástól 2017. június 30.-ig

Ennek tudatában a hétvégén ( 2017.03.11.-én ) a  3R Spartacus ellen mégis pályára lépett  az eltiltottak közül egy (talán véletlenül , talán nem ?)  Magyar születésű játékost !

A történethez az is hozzátartozik sajnos , hogy itt az alacsonyabb osztályokban ( BLSZ III. IV. osztályban ) egyáltalán nem érdekli sem a játékosokat  sem a vezetőket az eredmény végkimenetele, ( tisztelet a kivételnek akik azért szeretnének feljutni ) Ők csak szeretnek hivatalos körülmények közt a hétvégén egy sör virsli meccset játszani. Persze ha sérülésről van szó , akkor megy a hepaj, akkor mindenki a szabályokra hivatkozik , de különben ezeknek az összecsapásoknak igazából egy gramm sportértéke sincs. Mozogtak egyet, legalább addig sem voltak otthon, nem kellett esetleg az anyós károgását vagy a porszívó hangját hallgatni.

Ezeket figyelembe véve , vagy sem , a labdák továbbra ott lesz a pályákon a hétvégeken  amibe ha kell , egy jó nagyot bele lehet rúgni.

De hát a szabályok azért vannak, hogy megszegjék !  Ebben az esetben ez nem nevezhető egy vétlen mulasztásnak, mert a többi játékos nem volt jelen az eseményen !

A hivatalos közlöny ITT

ITT meg a meccskönyv

 

 

 

 

 

AZ ELSŐ, VAGY A MÁSODIK

BAJNOKI FORDULÓK ESETLEGESEN

HALASZTOTT MECCS LEKÖTÉSE

KÖZÖS

MEGEGYEZÉSSEL PÓTOLHATÓ CSAK !

 

A 2017. év tavaszi szezon kezdetén a kiszámíthatatlan  időjárásnak köszönhetően, amennyiben olyan esős napszakok lesznek, a februári hónap utolsó hétvégéjén  ( 2017.02.25.-én szombaton vagy 26.-án vasárnap vagy 2017. március 4.én szombaton, vagy 5.-én vasárnap ) , hogy nem lehet a bajnoki mérkőzést pályakímélés címén lejátszani, akkor arra oda kell figyelni , hogy

2017. március 15.-én ami  szerdai napra esik  ezért nem tudod lejátszani az elmaradt találkozót, mert akkor van a

NEMZETI ÜNNEPÜNK.

 

 

 

szektor-logo-h.jpg

 

 


 

 

SZOMBAT  DÉLUTÁN MÁR LEGYÉL SZABAD !!

 

Mindenki figyelmébe ajánlom, hogy mielőtt bármilyen lépéseket tesz a bajnoki mérkőzések lekötésére, vegyétek figyelembe , hogy

2017 . március 25.-én szombaton 20:45

 

PORTUGÁLIA - MAGYARORSZÁG

 

Világbajnoki selejtző mérkőzés lesz Lisszabonban,  amit az  Estádio da Luzba    ( képen ) lesz megrendezve.

relvado-estadio-da-luz-lisszabon.jpg

Pontos cím : Av. General Norton de Matos, 1500-313 Lisboa, Portugália

Az A64-es útvonalon személy gépkocsival 3086 kilométer.

Egy nap és öt óra a menetidő.

 

 

 

 

 

szektor-logo-h.jpg

 


 

Változás az átigazolási időszakban !

„A hivatásos és amatőr osztályokban labdarúgásban és futsalban valamennyi korosztályban egyaránt január 15-én nyílik meg, és a klubok február 14. éjfélig igazolhatnak más klubtól játékost. Az ablak zárása után már csak szabadon igazolható vagy az MLSZ Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzatában foglalt különleges feltételek megvalósulása esetén szerződtethetnek labdarúgókat a klubok.”

 

Átigazolási időszak !

Hamarosan újból beindul az átigazolási izgalom ! A forintális dolgokról már nem kell szót sem ejteni, mert mindenki kívűlről fújja, hogy mi az eljárás !

A lényeg viszont az az, hogy az átigazolási időszak 2017. január 24. keddtől , 2017. február 22. szerda 24:00 óráig tart. Minden felnőtt, utánpótlás és Bozsikos korosztályra egyformán vonatkozik.

szektor-logo-h.jpg

 


Nagy többséggel szavazta meg ma az Országgyűlés a sporttörvény módosítását, amelyet a 2011-es, átfogó módosítás óta eltelt olimpiai ciklus felülvizsgálatának eredményei indokoltak.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a törvény egyik fő céljaként az egycsatornás finanszírozási modell gyakorlati megvalósulását valamint ezzel összefüggésben az állami és a civil sportigazgatás hatásköreinek egyértelmű elkülönítését határozta meg. Kiemelten fontos célja továbbá a hatályba lépő törvénynek, az utánpótlás-nevelés területe, ahol az új szervezeti keretek és a hatékonyabb finanszírozási rendszer új sportágak bevonását is lehetővé tehetik az utánpótlás-nevelési programba. Az utánpótlás-nevelési feladatok ellátását ennek megfelelően a Sportért Felelős Államtitkárságon belül működő, Nemzeti Utánpótlás-Nevelési Feladatokat Ellátó helyettes államtitkárság veszi át a MOB-tól– mondta el az államtitkár.

A jogszabályváltozás értelmében a sportfinanszírozás egycsatornássá válik, vagyis visszakerül a sportért felelős államtitkársághoz az állami források tervezése, elosztása, felhasználása, elszámolása és ellenőrzése is. A minisztériumhoz kerül továbbá a járadékok és ösztöndíjak megállapítása, az ezzel összefüggő hatósági feladatok és juttatások kifizetése, a Gerevich Aladár sportösztöndíj-rendszer működtetése, valamint a doppingellenes tevékenységgel kapcsolatos hatáskörök. Változás továbbá, hogy az állami sportcélú támogatásokat szabályozása a korábbi miniszteri- helyett, kormányrendeletben lesz lehetséges.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szakmai munkája – az olimpiai mozgalommal összefüggő alapfeladatainak és a törvényben meghatározott további sportszakmai feladatainak az ellátása mellett – alapvetően sportszakmai javaslattételre, szakmai koncepciók megalkotására, valamint az abban való közreműködésre irányul.

A MOB eddigi tagozati rendszerét is átalakítja a módosított Sporttörvény, az eddig belső szervezeti egységekként működő tagozatok önállóvá válnak és az élősport egyes nagy területein közfeladatokat ellátó köztestületekként működnek tovább.

Ennek alapján az új sportköztestületi struktúrában négy köztestület működik majd: a MOB, amely továbbra is az olimpiai sportágak-, a Nemzeti Versenysport Szövetség(NVSZ) a nem olimpiai sportágak-, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a fogyatékkal élők sportjának-, valamint a Nemzeti Diák-hallgatói és Szabadidősport Szövetség (NDHSZ), a diák-, hallgatói és szabadidősportok köztestülete.

A jogszabály a sportolók, különös tekintettel a 18 év alatti versenyzők egészségének és testi épségének védelmére kötelezővé teszi a sportszövetségek számára, etikai és gyermekvédelmi, valamint sportegészségügyi szabályzat megalkotását.

A törvény értelmében a Nemzeti Sportinformációs Rendszert, amely a sportolókra, sportszakemberekre, sportszervezetekre, sportszövetségekre, sportköztestületekre és tevékenységükre valamint a sportlétesítményekre vonatkozó adatok elektronikus nyilvántartása, szintén a sportpolitikáért felelős miniszter működteti.

(EMMI Sportért Felelős Államtitkárság)

 

 

 

RÁKOS LEHETSZ A MŰFÜVES PÁLYÁN

Lehetséges, hogy gyilkos focipályákat használ a világ? Rengeteg profi és amatőr sportoló futballozik gumigranulátummal föltöltött műfüves pályákon, amelyekről többek között a brit Nemzeti Egészségügyi Központ (NHS) és az Utrecht Egyetem egyik toxikológus professzora is állítja: rákbetegséget okozhat.

A probléma az, hogy az autógumik őrlésével előállított granulátum – amely a műfű rugalmasabbá tételét szolgálja – toxikus vegyületeket, például higanyt, ólmot, benzolt és arzént tartalmaz. Ezek a nyári melegben mérgező gázokat bocsátanak ki. A bőrre kerülve pedig már kis mennyiségben is károsak lehetnek az egészségre.

Az Egyesült Államokban 158 focistáról tudnak, akik műfüvön játszottak, és valamilyen daganatos betegséget szedtek össze, ezért Hollandiához hasonlóan ott is sok ilyen pályát bezárattak. Azt mondják, a kapusok és a fiatalok a legveszélyeztetet­tebbek. Előbbiek a vetődések miatt rengetegszer érintkeznek a granulátummal, utóbbiak meg közelebb vannak a talajhoz, jobban belélegzik az ártalmas anyagokat.

A Fradi egykori kiváló csatára, a leukémiából kigyógyult Dzurják József korábban két évig edzősködött a Maldív-szigeteken. Műfüves pályákon. – Korábban soha, semmilyen komoly betegségem nem volt, ezért bennem is él a gyanú, hogy a szintetikus pályák okozták a rákomat – vallotta be az NB II-es Soroksár segédedzője.

A vallási előírások miatt az edzéseket négy órakor, rekkenő hőségben tartottuk, és nagyon erősen éreztem a gumiszagot. Örülök, hogy itthon sok műfüves pálya épült, de ha minden kétséget kizáróan kiderül, hogy károsak az egészségre, akkor az katasztrófa.

Kerestük az egyik műfüves pályákat gyártó magyar céget, ám az ügyvezetője nem kívánta kommentálni a problémát. Ami önmagában beszédes, tekintve, hogy egy világszerte többmilliárdos üzletről van szó.

Az MLSZ szerint nincs veszély

Az MLSZ rengeteg hagyományos granulátummal készült pályát adott át a közelmúltban, de a szövetség tájékoztatása szerint mindig a legújabb technológiákkal készítették, így a hazai pályák nem lehetnek olyan károsak, mint a 10–15 éve átadottak. A Telkiben az idén felhúzott új, nagy műfüves pálya is a legújabb technoló­giával készült.

Azért tegyük azt is hozzá Tisztelt MLSZ , hogy nem is a műfüves pályákkal van gond ( bár vannak nagyon durva építési hiányosságok ) hanem a granulátummal.

Forrás : Itt 

 

A KÖZÉRDEKŰ HÍRFOLYAM

 

A sportot érintő társasági adó-kedvezmény ( tao ) bevezetése óta a látványcsapatsportágakban 260 ezerről 350 ezerre emelkedett az igazolt versenyzők száma.

Szabó Tünde ( képen ) , a sportért felelős államtitkár kijelentette, hogy a tao jelenlegi rendszere 2017. júniusában véget ér.

szabo-tunde-sportert-felelos-allamtitkar-2016.jpg

A tao 2-ön már dolgoznak, amelynek a célterülete az utánpótlást szolgáló sportlétesítmények fenntartása lesz.

Forrás : MTI

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Facebook

Statisztika

Most: 17
Összes: 345005
30 nap: 18098
24 óra: 580