Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2016 október

 

 

 

 
 

logo-2016-rtk.jpg

RTK - VASLÓ

2 - 1

CSILLAGHEGYI MTE

JEGYZŐKÖNYV

logo-2016-csmte.jpg

 

TUDOD KÖVETNI ?

 

Péceli úti csemege ! Tízévenként ha egyszer előfordul ilyesmi !

 

69. perc : RTK 15-ös le, 26-os be.

26-os beállt a kapuba az 1-es helyére.

Az 1-es felvette a 9-es számú mezt.

72. perc : a 9-es helyet cserélt a 26-ossal.

a 9-es visszavette az 1 számú mezt.

a 26-os nem vehette fel természetesen a 9-es mezt, ezért leküldték a pályáról.

Egy 11 -es számú mezben  visszatért ami a jegyzőkönyvben nem szerepelt, és abban folytatta tovább a játékot.

 

 
 
 
 
 
 
 
 A HÉT ÉRDEKESSÉGEI 
 
 
A halasztott mérkőzésen amit a hét közepén rendeztek meg a Budapest I. osztályában a II. Kerületiek a Vízművek ellen , már az első bekapott gól után Ú. Gábor fennhangon kioktatta a játékvezetőt.
A mérkőzés hármas sípszava után a pálya közepén is oltogatta a sporit, hogy jó lenne ha elszámolna a lelkiismeretével.
Mondhatnánk úgy is, hogy jó rendezői kollegaként az irodáig kisérte, majd be is lépve a helyiségbe tovább osztotta az észt, és a felelősségre vonást.
Szócsata igazából nem pörgőtt fel , hangoskodást nem alakult ki, mert a második rendezezői kérésre elhagyta a hivatalos helyiséget.
A Fegyelmi bizottság két hét pihenőre küldte el a sportszakembert.
 
 
Parádésabbra sikerült az Új - Budai FC  Voyage - ASR Gázgyár mérkőzés. A hazai vezető edző H. Tamás , valamint a Technikai Vezető L. György nagyon hamar a korlátok mögé kerültek. A második félidő kezdetén pedig már a túloldalon találták magukat, mert a vizeskulacs is kicsúszott a Technikai Vezető kezéből..
A fegyelmi bizottság jövő hétre berendelte a magukról megfeledkezett sportszakembereket.
 
 
A BMTE Újbuda mivel nem tudott nyomtatót biztosítani, ezért 10.000 forintot kell becsengetniük a BLSZ kasszájába.
 
 
Az RTK Vasló is megindult a sodrásban az utánpótlást illetően.
Mivel az U19-es csapatukat a Fenomenon biztosítja  igaz, hogy csak az első esetben, de létszámhiányosan állt ki, a hétvégén.
 
A Műegyetemet is kerülgeti már a frász! Az U16-os szerződéses csapatuk a Lőrinc United , már a harmadik létszámhiányos kiállásukkal dicskedhetnek, Urbán Flórián vezető edző részvételével.
 
 
 
 
 
 
 
 
PARÁDÉS MŰSOROK A 10. FORDULÓBAN
 
Igaz, hogy hat gólt rúgott a Ferencvárosi FC a Műegyetemnek , de azért nem kellett volna mindkét félidőben Nekik kezdeni a játékot . Nem mintha befolyásolta volna a végeredményt a dupla kezdési előny, de azért érdekes jelenség, a játékvezetői (ellenőr ) szemszögből. Ha nem lett volna kiállítás a 38. percben a vendégeknél, akkor még lehet, hogy döntő jelenséggel bírt volna a nem odafigyelés !
 
 

ffc-logo--2-.jpg

JEGYZŐKÖNYV

6 - 1 , ( 1 - 0 ) 

mafc-logo-feher-hatterrel-h.jpg

 
 
A Pirosrózsa utcában a Vörösök négyszer kopogtattak be a második kerületiek kalitkájába. Vörös Péter klasszikus mesterhármasára Vörös István tette a habot a tortára.
 

rafc-feher-hatterrel---50-szazalekos---2-.jpg

JEGYZŐKÖNYV

4 - 0 . ( 3 - 0 )

ii.kerulet-logo--2-.jpg
 
 
Az Unione zsinórban harmadszor szenvedett vereséget. A tavalyi szezonban a 10. fordulóban a harmadik hely álltak 19 ponttal, jelen pillanatban pedig a tizedikek 10 ponttal. A Halaknak sem tudtak csalitos csalit készíteni.
 

unione-logo--2-.gif

JEGYZŐKÖNYV

1 - 3 , ( 0 - 1 )

tintahalak-logo-1.jpg

 
 
Három szintet húzott fel a Bátony utcában a 43. Számú Építők SK az Ikarus fölé, megállítva a merész álmaikat. A bőséges játékkeret ellenére, a hetedik csere játékos nem lett nevezve a kispadra. Nyolcvanöt perc után a hajrában nyerte meg a meccset a Hevesi Tamás által vezetett vendégcsapat.
 

ikarus-logo-feher-hatterrel.jpg

JEGYZŐKÖNYV

1 - 3 . ( 0 - 0 ) 

43.-sz.-epitok-logo.gif

 
 
Visszatérőben  a régi Nagytétényi hangulat. Harminchét év minden szókincsét összeszedve a spori felé zúditotta összes dühét egy túlforrósodott Kohász játékos a Szőnyi úton.
 

bvsc-logo--2-.jpg

JEGYZŐKÖNYV

2 - 0 , (1 - 0 )

nagyteteny-logo--2-.jpg
 
 
Nincs elég HITük a Szent Pálosoknak ahhoz, hogy a két gólos előnyükkel ne tudjanak mit kezdeni ? Porvay mester a második félidőre bedobta a Kőbánya bluest , és nem sok hiányzott ahhoz , hogy elhozzák a három pontot idegenből.
 

szentpal-logo-feher-hatterrel-hatterrel-h.jpg

JEGYZŐKÖNYV

2 - 2 , ( 2 - 0 )

kise-logo-feher-hatterrel-h.jpg

 
 
Nagy meglepetésre a Hidegkút simán kikapott a Rákosszentmihályiaktól, hazai környezetben. Az RSC ezzel a győzelemmel feljött a 14. helyre a tuti kieső helyről.
 

hidegkut-logo-h.jpg

JEGYZŐKÖNYV

0 - 3 , ( 0 - 1 )

rsc-logo-nagy-felbontasu.png

 

 
 
 
 
 
 
 
MENJEN KI , JÖJJÖN BE ! 
 
A Budapest Bajnokság első osztályában a vasárnap 15:00 órakor kezdődő bajnoki találkozón a lehető legnagyobb rendben folyt a mérkőzés egészen a 60. percig !
 
Történt ugyanis, hogy ( mindenki próbált rájönni a megoldásra ) fél órával a rendes játékidő vége előtt a játékvezető sporttárs megállította a játékot, és a hazaiak gyúróját elküldte a kispadról mondván , hogy nincs beírva a jegyzőkönyvbe !
 
Való igaz, hogy nem volt beírva, de hogy miért ekkor jutott az eszébe, ( vagy ki súghatott meccs közben Neki ) azt sohasem tudjuk meg.
 
Tudni kell, hogy a játékosok igazoltatásánál ennek fel kellett volna tünnie.
A rutinosabbabb játékvezetők , ezt még az írodában, a számítógépes feltöltésnél lerendezik.
 
A gyúró tudomásul vette a játékvezető kérését, és mindenfajta morgás , beszólás nélkül elhagyta a technikai zónát , és helyet foglalt a nézők sorai közt !
 
Alig telt el kb. tíz perc , és sérülés történt a hazaiaknál.
 
Mivel az egészségügyi szolgálatot hivalon kívül helyezte a a játékvezető, a gyúró csak toporogni tudott az amúgy sem kellemes időben a lelátón ,ráadásul látva a saját játékosát a nedves talajon sérülést szenvedve.
 
Összeszorult szívvel a tehetelensége végett , hogy nem tud segíteni az ápolásra szorulton, már már feladta a segítség lehetőségét, amikor is a spori kiszólt feléje ,hogy : JÖJJÖN !
 
Igaza volt a játékvezetőnek a szabályok szerint , mely kimondja , hogy  nem foglalhat helyet a kispadon olyan személy , aki nincs beírva a mérkőzés jegyzőkönyvébe.
 
Más !
 
Érdekes állapotok ezek a sporik részéről, mert az egyik csapatnál míg megkövetelik az 5+1 rendezőt ( I. osztály ) , másik meccsen pedig van , hogy max 2 - 3 megkülönböztetett színű mellényben lehet látni a rendezőket.
 
Ez is szabály!  Van olyan játéktörő mester is aki kijelenti, hogy addig nem kezdődik el a meccs, amíg nem teljesítik a kérését.
 
A végén mégiscsak elkezdődik a találkozó, hiányos létszámú garnitúrával.
 
Más !
 
A legrosszabb pedig amikor előre megfontolt szándékkal egy egyesület kijátszva az előírásokat, leginkább a Szövetséget , Technikai Vezetői regisztrációs kártyával ( nem kell hozzás semmi féle igazolás ), edzői végzettség nélkül dirigálnak a kispad elől bajnoki találkozókon.
 
A nagyközönség pedig arra lenne kiváncsi , hogy vajon mit írhatnak erről le a játékvezető ellenőrök, hogyan reagálhatnak ezekre a nyílt hiányosságokra az erre hivatott Urak ?
 
Lehet , hogy csak leírják, leadják , aztán simán a sutba kerül a többi papaírhalmaz tetejére ?
 
Legtöbbször az a válasz, hogy amíg nincs baj addig nem fontos, csak legyen leírva !
 
Ha pedig le van írva a valóság (?) ( mert , hogy ne írjunk különbőző dolgokat le , mármint a Szövetségi ellenőr, és a játékvezetői ellenőr ) mert össze van fésülve a mondanivaló, addig nincs is értelme kételkedni , megvitatni , megkérdezni , tudomást szerezni az egészről. 
 
 
 
 
 
 
 
HULLÁMLOVASOK !
 
SZERDÁIG A HULLÁM TETEJÉN !
 
Az első négy meccs fuldoklósra sikerült , a másik négyet pedig oxigén dúsan hozta le a Vízművek !
 
A Budapest Bajnokság első osztályában szereplő Fővárosi Vízművek SK az első négy lejátszott  bajnoki találkozón mindössze 5 gólt rúgott és tizennégyet kapott. Az ötödik forduló végén a Vizesek tartották a hátukon az egész mezőnyt, a tabellát elnézegetve.
 
Aztán a Testvériség ellen a hatodik fordulóban nagy nehezen mint egy berozsdásodozott csapból elkezdett csöpögni az életüket jelentő vasszer. Sikerült megszerezni az első három pontot , igaz egy góllal tudtak nyerni , de nyertek idegenben.
 
A hetedik kanyarban jött a Kelen SC szintén sok fiatallal megspékelt csapata a Váci útra. A kettő gólos hazai vezetést a 60. és a 76 perc közt elvesztette az Újvári Gábor által vezetett alakulat. Az öt perces hosszabításban viszont Buhály gólja a kilencvennegyedik percben hazai győzelmet , és az újabb három pontot jelentett a feljövőben lévő csapatnak.
 
Következett a Ferencvárosi FC elleni meccs a Goldball Parkban. Az első félidei gólinséget követően , a második félidő szinte első támadásából a Vizesek megszerezték a vezetést. Az utolsó negyedóráig préselgették egymás kapujához a labdát a játékosok, amit egy FFC-és kiállítás fel is oldott, mert a kaputól 10 méterre kézzel buktatta a kitörő Vízművekes játékost a Ferencvárosi védő. Innentől kezdve elindult a Vizes áradat és tizenegy perc alatt el is áztatták a vendéglátóikat. Négy gólos győzelemmel hagyhatták el a Könyves Kálmán kőrúti pályát.
 
A mostani hétvégére ( ledolgozós szombaton 13:30 órás kezdéssel ) egy nagyobb falat jött a remek időben kezdődő találkozóra. Az Unione csapata összevetve a tavalyi őszi szereplésüket, bizony igencsak maguk alatt vannak.
A tinik és az öregek összecsapása, most nem tudott az évek alatt összegyűjtött rutinra épülni az Unionnál , mert a fiatalok nemcsak gyorsaságban, hanem még okosságban is felűl tudták múlni a nagy és ismert nevekből álló Unione FC csapatát.
Végeredményben magabiztos 7 - 1 arányú győzelem született. 
Az első fordulóból halasztott, II. Kerület UFC ellen október 18.-án 17:00 órai kezdéssel lépnek pályára a Vizesek.
A kérdés csak annyi, hogy tovább tart -e a remek sorozat, vagy a Váci útinál kissebb méretű, és műfüves pályán is tudják-e hozni a jelenlegi formájukat !
 
 
A mérkőzésről készült gólokat , és a legjobb jeleneteket
ide kattintva megnézheted !
 
 
 
 
 
 
 
 
A HÉTVÉGE  SLÁGERE 
 
 
Mivel a Versenybizottsági határozat az Inter CDF SE kizárásával 2016. október 11.-én jogerőre emelkedett, ezért csak egy kérdésben nincs tájékoztatva a tagság.
Nevezetesen, hogy 2016.10.14.-ét mutat a naptár és és délután fél négy órakor nincs a tabella frissítve  azért ez elgondolkoztató , hogy a mai elektronikos világban csupán 7 gombnyomásra nincs egy megbízott egyén ?
 

tab-2.jpg

Azért , hogy mindenki tisztában legyen a tabellával , az alábbi Versenyszályzat 46.§ 1 /f pontja szerint kell értelmezni.

A kizárt csapat addig lejátszott eredményeit (pontok és gólkülönbség) a bajnokságban résztvevő valamennyi sportszervezetnél törölni kell, és a kizárt csapatot a bajnoki (verseny) osztály utolsó helyére kell helyezni.
 
 
Az eddig lejátszott mérkőzéseinek eredménye kerül törlése ( majd valamikor ) a megszerzett pontokkal együtt. Talán még szombaton sem késő , hiszen munkanapról van szó !
 
2016.08.21. Inter - Unione 2 - 2
2016.08.27. Építők - Inter 3 - 1
2016.09.04. Új-Buda - Inter 1 - 2
2016.09.10. Inter - RAFC 5 - 1
2016.09.18. Inter - Pestszentimre 2 - 5
2016.09.24. Inter - Ikarus 1 - 2
2016.09.30. Hegyvidék - Inter 1 - 1 
2016.10.08. Inter - II. Ker. UFC 2 - 1
 
 
 
 
 
 
 
A HÉT SLÁGERE 
 
Mivel 2016. október 15. szombat az egész országban munkanap , addig az
 
MLSZ BUDAPESTI IGAZGATÓSÁGA
 
egy cseppet lesre futott. 
 
 
 
 
 
 
 
 
A HÉT SLÁGEREI :
 
PÉNZBÜNTETÉS, FIGYELMEZTETÉSEK, PONTLEVONÁSOK
 
A II.ker UFC sportszervezet a 8.§ 3/e megszegése miatt a 41.§ alapján 20.000,- (Húszezer) forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezzük. 
 
A Budapest első és másod osztályában sok csapat beleesett abba a hibába, hogy az első és a második hivatalosan kiírt  bajnoki fordulóban , (még nem volt igazolt játékosa ) nem rendelkezett érvényes játékengedéllyel a labdarúgó. Ezért a Versenyszabályzat értelmében a BVSC , az RSC , az Ikarus, a Kelen, és a Testvériség csapataitól 3 pontokat levonnak majd .
 
A Fenomenom – Inter CDF (10 – 1) BLSZ Ifjúsági U-19 7. fordulójában kisorsolt bajnoki mérkőzésen az Inter CDF csapata létszámhiányosan tíz fővel állt ki, ezért a VB az Inter CDF ifjúsági csapatának évi összeredményéből egy büntetőpontot levonni rendel. / második alkalom /
 
 
Az Inter CDF – Ferencvárosi FC BLSZ Ifjúsági U-16 6. fordulójában kisorsolt bajnoki labdarúgó mérkőzés elmaradásában az Inter CDF versenyügyi felelőssége megállapítható. A VB a mérkőzés 3 pontját 3 – 0 a Ferencvárosi FC javára igazolja, egyben az Inter CDF BLSZ I. osztályú felnőtt csapatának évi összeredményéből három büntetőpont levonását rendeli el. /harmadik alkalom/
 
A Lőrinc United FC – III. Kerületi TVE BLSZ Ifjúsági U-16 7. fordulójában kisorsolt bajnoki labdarúgó- mérkőzés elmaradásában a Lőrinc United FC versenyügyi felelőssége megállapítható. A VB a mérkőzés 3 pontját 3 – 0 a III. Kerületi TVE javára igazolja, egyben a Műegyetemi FC BLSZ I. osztályú felnőtt csapatának évi összeredményéből három büntetőpont levonását rendeli el. Szerződésben áll a Műegyetemi FC és a Lőrinc United FC. /harmadik alkalom./ 
 
 
 
Az ESMTK LE KFT – Lőrinc United FC BLSZ Ifjúsági U-16 2. fordulójában kisorsolt bajnoki labdarúgó mérkőzés elmaradásában a Lőrinc United FC versenyügyi felelőssége megállapítható. A VB a mérkőzés 3 pontját 3 – 0 az ESMTK LE KFT javára igazolja, egyben a Lőrinc United FC csapatának évi összeredményéből három büntetőpont levonását rendeli el. /második alkalom /
 
 
Az OTP Bank Bozsik Program 1. fordulójában az Inter CDF (U-7) csapata nem állt ki, ezért a versenybizottság az MLSZ Versenyszabályzat 41. § (4) h) 1) pontja alapján az Inter CDF sportszervezetet írásbeli megrovásban részesíti. 
 
Az OTP Bank Bozsik Program 1. fordulójában a Pestszentimrei SK (U-7) csapata nem állt ki, ezért a versenybizottság az MLSZ Versenyszabályzat 41. § (4) h) 1) pontja alapján a Pestszentimrei SK sportszervezetet írásbeli megrovásban részesíti. 
 
Az OTP Bank Bozsik Program 1. fordulójában a Goldball’ 94 FC (U-7) csapata létszámhiányosan állt ki, ezért a versenybizottság az MLSZ Versenyszabályzat 42. § (2) c) 1) pontja alapján a THSESzabadkikötő sportszervezetet írásbeli megrovásban részesíti. /Szerződésben áll a THSE-Sashalom és a Goldball’ 94 FC/
 
Az OTP Bank Bozsik Program 1. fordulójában a Ferencvárosi FC (U-7) csapata létszámhiányosan állt ki, ezért a versenybizottság az MLSZ Versenyszabályzat 42. § (2) c) 1) pontja alapján a Ferencvárosi FC sportszervezetet írásbeli megrovásban részesíti.
 
 Az OTP Bank Bozsik Program 2. fordulójában a Ferencvárosi FC (U-11) csapata nem állt ki, ezért a versenybizottság az MLSZ Versenyszabályzat 41. § (4) h) 1) pontja alapján a Ferencvárosi FC sportszervezetet írásbeli megrovásban részesíti. 
 
 
 
 
 
 
 


Facebook

Statisztika

Most: 6
Összes: 330130
30 nap: 21311
24 óra: 607