Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

18.07.15. Évadnyitó elé

VISSZA A KEZDŐLAPRA

 

BUDAPESTI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG

mint olyan , nem létezik 2011-től.

 

Amióta a Magyar Labdarúgó Szövetség minden Megyei Szövetséget , úgymond alosztályokként kezeli, ezért a Megyei I. osztályú bajnokságok az Magyar Labdarúgó Szövetség  IV. osztályának tekinthető.

A blaszos honlap is a megszokott elérhetőségében megszünt, de némi keresgélés után az MLSZ oldalán meg lehet találni.

Kevesen tudják, hogy 1957-ben vált el a Budapesti Labdarúgó Alszövetség ( innen a BLASZ-os rövidítés) az országos vezetéstől.

Minden magyarországi megye önnálló sporthivatalt hozott létre.

Mint ismeretes mindenki előtt , hogy a Budapesti Igazgatáson belül , és kívűl , a tagság, és a Budapest labdarúgásában érintettek által használt Blasz-os kifejezés továbbra is megmaradt a köztudatban.

Egy kicsit visszakanyarodva amit érdemes tudni a Cúria utca házatájáról.

2005-ben lejárt az a választott elnökség mandátuma.

2005 - és 2007 között az új elnökség megválasztása körül rengeteg sportszerűten megmozdulás volt a hatalom megszerzése érdekében.

Ebben az időszakban hol a rendes Elnök, néha az alelnök, vagy éppen a főtitkár kapott lehetőséget , hogy vezényelhessen.

Soha nem volt meg a 2/3-dos szavazásra jogosultak jelenléti létszáma.

A Megyei Szövetségek élére végül is  határozatlan időre kinevezett Vezetők ( 2011-től ) , nagyon csekély önnálló döntéshozatallal rendelkeznek.

A Fegyelmi bizottság mellett a Versenybizottság élhet , úgymond önnálló életet, de legtöbb  esetben kontrolálják a határozataikat a Magyar Labdarúgó Szövetségen belűl  , az  erre a feladatra megbízott sportszakemberek !

Teljesen érthetetlen amatőr szemszögből az, hogy ( na itt kezdődik, hogy nincs beleszólás ) az MLSZ az amatőr sportolókat összekeveri a "profikkal " .

Amatőröket kötelezni ?

Fordított esetben mit lépnének, ha az amatőr csapatok Elnökeinek  juttatott béreket kellene zsebre csusszantani ?

 

De térjünk vissza a napjaink történéseihez .

Amiről a nagyteremben ( évednyitó értekezlet ) sohasem beszélnek , viszont az utcán mindenki megnyílik és csak itt mondja el a magáét másoknak , mert bennt , aki megmer szólalni annak vége is van.

Mert ugyebár védeni kell a mundér becsületét.

Az rendben is lenne, csak vezetői szinten humánusabban is lehetett volna kezelni a helyzetet.

Volt rá példa amikor is egy dunaparthoz közeli sportszakember meg mert szólalni ( kényes kérdésre szeretett volna válasz kapni ) ami megfeküdte az illetékes gyomrát.

Az azonnali  reakciós válaszadás a nagyterem ezidáig csendes éterjét is megbolygatta az arrogáns moduláció,  ami  a tisztelt publikumot is símán a földhöz vágta.

Az Egyesületi Vezető ezután simán elhagyta a helyiséget.

Majd kis idő elteltével  szép lassan mindenkinek dolga akadt , és megindultak a friss levegő felé az alagsorból.

 

Ami a labdarúgókat fejlettebbé , képzettebbé tudná tenni , az a kitanított edzői képesítés, amit el kellene végeznie minden MLSZ IV. osztályában szerepet vállaló , a kispadon első embernek számított sportembernek.

Az Amatőr Licence Szabályzat  melynek hatályba lépése 2016.03.01.-től vette érvényét , sajnos nem valósult meg a 2017 - 2018-as bajnoki évad végéig sem.

Kiváncsian várják nagyon sokan, hogy a ( van türelmi idő ilyen esetben ??  ) 2018 - 2019-es bajnokságban , ha máshol nem is , de legalább a Megyei I. osztályban ( MLSZ IV. osztály) , megköveteli  majd ( biztos , hogy nem ) az Illetékes Vezető , az ide vonatkozó

1.§ 7.pontját

A sportszervezetek biztosítsák a képzett , megfelelően kvalifikált sportszakemberek alkalmazását mind a felnőtt, mint az utánpótlás csapatoknál.

 

Menjünk tovább !

 

A Magyar Kupa !

Augusztus első napjaiban, amikor a szeretek focizni,  de nem ebből élek meg, ráadásul nekem családom és kisgyermekeim vannak,  bejelentett munkahellyel rendelkező  sportolókat képesek a nyaralásból berángatni, mert Ők így látják jónak !

Hozzá kell tenni, hogy ebben az időszakban , akinek fényképet kellett volna leadni , mert úgy váltak el az évadzáró után, mostanában csak a Facebook-on tetszelegnek, mit sem gondolva a háttérben zajló meg nem oldható problémákra. Manapság , még pénzbe sem kerül egy arckép lefotózása , és küldése az illetékes sportembernek.

( Tudvalévő, hogy addig se játékengedély , sem pedig sportorvosi kártyát sem adnak ki. )

De nem ! Nem működik , pedig ez a sportoló saját  érdekében lenne , mi több kötelező .

Úgy van kezelve ahogy Pató Pál úr is mondotta anno !

Tipkusan a kész picha meleg málé a továbbiakban is a bevált eljárás  a jól képzett de igencsak csiszolatlan gyémántok  részéről.

Magyarul mondva , jelen napjainkban valahogy így néz ki az amatőr labdarúgásunk :

Jöttünk , játszottunk, jobbik esetben a meccs után a gyorsan bekapott pizza ( vagy még arra sincs idő )  , vagy valami kis pörkölt féleség , aztán usgyi elfele.

Nos ezeket a labdarúgást  amatőr szinten sem nagyon szerető embereket erőlteti az MLSZ a mélyvízbe augusztus első napjaiban !

Természetesen vannak kivételek "egy darabig" , aztán Ők is szép lassan belemosódnak a kényelmi frekventációba.

Tetszik nem tetszik , ez van !

 

 

 

 

A Budapest Kupa !

A Budapest I. és II. osztályú csapatainak KÖTELEZŐ indulni, ráadásul még 10.000 ft. nevezési díjat is ki kell csengetni.

Amennyiben pedig valami rontás szállta meg a nevezési lapot , akkor még tízezret kell becsengednek, hiánypótlás gyanánt !

Tavaly az első kanyarban még úgy ahogy beindult a bolt , de már a második sorozatban már kilenc csapat visszalépett, vagy nem állt ki az értékét vesztett kupasorozatnak!

Inkább játszanak egy edzőmeccset közös pályabérléssel , akkor és amikor jónak látják mindkét fél részéről.

A harmadik fordulóban pedig egy Budapest I. osztályú csapat nem volt hajlandó megtisztelni az ellenfelét , hogy megküzdjön a továbbjutásárt.

Amennyiben május elsején megnyered a trófeát , másnap ne feledd levenni a réztáblát, és vidd el valahova , ahol rávésik a csapatod nevét, mert ez már úgylátszik nem fér bele a tízezres költségvetésbe.

Pedig lehetne előre készülni. Az egyik táblára a Döntő egyik,  a másik táblára pedig a Döntő másik résztvevőjét kellene rákarcintatni.

Mindegy , a lényeg , hogy kötelező !

 

 

A közelmúltban megjelent, hogy a házi orvosok is végezhetnek  sportorvosi vizsgálatot.

 

Több évvel ezelőtt szajkózott  kérésnek igazán nem tudtak érdemi változást alkotni hiszen arról szólt a javaslat, hogy a 18 éven aluliaknak, valamint 35 éven felülieknek a házi orvos adjon sportolási engedélyt hivatalból.

A kérés arra hivatkozott, hogy a gyermekeket a saját orvosa jobban ismeri , mit bárki más aki elé kell járulni fél évente.

A negyvenhez közeledőkkel is hasonló a helyzet, hiszen a házi orvos tudja azt , hogy milyen problémákkal küzd a megvizsgálandó alanya ( magas vérnyomás , cukor , légszomj stb. ) .

Ennek ellenére Budapesten három ( 3  ) helyszínen , a XI., a XII., és a XV., kerületekben egy egy helyen  , természetesen  csak a körzetükbe bejelentettek kérhetik a sportorvosi vizsgálatot.

Röviden szólva remek , kihagyhatatlan 100%-os ziccer helyzetbe hozó megoldás.

 

Záró akkordként pedig csak annyit elvárna a fizetőképes tagság, hogy a nevezési határidő lejárta után egy héttel ( bár mindenki tudja ) leközölnék ( azért van a hivatalos közlöny ! ) , hogy kik neveztek be ( tudjuk, hogy még nincs elfogadva ) a Bajnokságokba.

Mikor ezeket a sorokat bepötyögtem , akkor még nem gondoltam arra , hogy a Budapest I. osztáyának az egyesületeit a felső Vezetés nem ismeri .

Olyan csapatok nevezése ,van megadva a Budapesti Igazgatóság hivatalos értesitőjében ( 2018.07.13) ami már nem ,vagy még nem létezik. Jól indul a még el sem kezdődött szezon. Az első , hogy 1908 SZAC nem KSE hanem Budapest , A Csep Gól FC mellé pedig odakívánkozik az SE , az Ikarus pedig nem fejlődő kertváros, hanem Ikarus BSE.

blsz-i.jpg

A lényege az egész leírtaknak az az,  hogy ha a Profik  ilyen elemi hibákat követnek el akkor mit várnak az Amatőröktől , akik még fizetnek azért is , hogy játszhassanak.

 

Ui.:

Időközben természetesen korrigálták a helytelen megnevezéseket a Hivatalos Közlöny megjelenítésében.

Köszönjük !

 

 

soccer-blsz-mez.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Facebook

Statisztika

Most: 6
Összes: 330113
30 nap: 21301
24 óra: 611