Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

18.05.08. Kié lehet a bronzérem ?

MELYIK CSAPAT A LEGESÉLYESEBB A BROZÉREMRE ?

 

 

3. IKARUS BSE ( 60% esély ) 26 15 5 6 64 38 26 50
4. ASR-GÁZGYÁR ( 15% esély ) 26 13 5 8 44 40 4 44
5. KELEN SC ( 20% esély ) 26 12 7 7 50 30 20 43
6. 43. SZ. ÉPÍTŐK SK ( 5 % esély ) 25 12 5 8 48 39 9 41

Vegyük sorra a csapatokat !

logo-2016-ikarus.jpg

Az Ikarus ahhoz az Újbudához látogat akik a 26. fordulóban a Kelenen egy hetest kaptak.

Az Újbudáról csak annyit zárójelben , hogy eligazolt tavasszal az NB -és múlttal rendelkező Szabó Bence ( 16 gól az ősszel ) az Unione csapatához, ami nagy érvágást jelentett a szintén NB-és játékosnak Farkas Balázsnak , jelen esetben Vezetőedzőnek.

Úgy tünt azért , hogy nem lesz nagy gond, hiszen egy nagyon rutinos játékost Simek Pétert ( 0 gól a tavasszal )  igazolták le, de mint kiderült, a mai napig egyetlen egyszer volt a csapattal bajnokin, akkor is csak a kispadot koptatta.

Nem akarom bántani, de úgy néz ki, hogy a TV.-ben jobban megy mostanában elmondani, mint a pályán kivitelezni a labdarúgást.

szabo-bence-ujbuda-00.jpg

farkas-balazs-ujbudai-fc-edzo.jpg

simek.jpg

SZABÓ BENCE FARKAS BALÁZS SIMEK PÉTER

 

A 28. fordulóban egy nagyon kellemetlen ellenfél az Unione FC érkezik a Bátony utcába.

A legutóbbi öt mérkőzésükön az Ikarus a 15 pontból csak 8-at tudott megszerezni ellenük hazai környezetben , és ez 53,33 % -os teljesítménynek felel meg. Anno a  Nemzeti Bajnokság első osztályában is szereplő két Vezetőedző meccselése, minden alkalommal élményszámba megy.

borgulya-istvan-06.jpg

szabo-andras-17.09.23.--2.-kep.jpg
BORGULYA ISTVÁN SZABÓ ANDRÁS

 

Kérdéses lesz a 29. fordulóban is a szereplésük az Ikásoknak , hiszen a nagymérethez szokott Vendégek, most a II. Kerület stadionjában mintegy 10 méterrel gyengébbre kell , hogy állítsák a passzoló, és labdátrúgó, lábaiakat.

Az utolsó felvonásban a Testvériség csapata érkezik a Borgulya Mester játékosai ellen felvenni a kesztyűt.

Bár nem tudni mit hoznak az eltelt 90 percek a másik pályákon, de az Ikarus játsza az utolsó meccset a 2017 - 2018-as bajnokság befejezése képpen június 2.-án szombaton 17:30-as kezdéssel.  Vajon ez jelent valami lépéselőnyt ?

 

logo-2016-gazgyar.jpg

Az ASR Gázgyár csapata igaz hat ponttal van az Ikarus mögött, de ha május 11.-én pénteken még úgy érzik, hogy jó lenne odaérni a dobogó harmadik fokára , akkor a Goldball Parkban nagyon oda kellen pakolnia magukat a Hegyvidék ellen.

A Hazaiak hét éve tudtak egy gólt rúgni a Gázosoknak saját környezetükben

Amennyiben nem így gondolkodnak, ( tök mindegy már , úgysem sikerül ) abban az esetben a Hegyvidéknek kaparják ki a gesztenyét az esetleges benntmaradás reményében.

Amennyiben veszítenek , akkor a továbbiakban nem is nagyon kell számolni a Gázosokkal.

 A papírforma szerint  viszont esélyes sincs a három pont megszerzésére a Hazaiaknak.

Ennek ellenére reméljük , hogy bármilyen eredmény is született a kiesőjelölt ellen ,  nem feltartott kezekkel vonulnak majd ki a hazai meccsükön a nagyon harmatos Újbuda ellen a 28. fordulóban , mert talán , de  csak talán , egy ikszre tudták hozni a 27. forduló mérkőzését.

Egy héttel a záró forduló előtt újból hazai pályán tudnak bizonyítani Metzger Mester tanítványai az Unone FC ellen szombaton délelőtt.

metzger-tibor-asr-gaz-20170603-1-kep.jpg

METZGER TIBOR

 

A végére marad a II. Kerület elleni mérkőzés ami remélhetőleg azt a csatát tudja ( tudja talán ) eldönteni, hogy az egyiknek a bronzérem, a másiknak pedig a benntmaradást jelentheti az esetleges győzelem.

 

kelen-uj-zold-2018.jpg

A Kelen SC , ha nem kapott volna ki, de kikapott 1 - 0 arányban a Hegyvidék ellen a 26. fordulóban , akkor sokkal kedvezőbb helyzetből várhatnák az Unione elleni szereplést., mert csupán egy pont a hátrányuk a Sújtás utcaiakkal szemben. A Goldballon való szereplés amennyiben pozítívra sikerült volna , akkor most kettő ponttal a Gázosok előtt lennének.

A 28. fordulóban a II. kerület csapata látogat a Hunyadi Mátyás útra, akik az utóbbi felvonásokban azért tudtak okozni meglepi eredményeket.

Az utolsó előtt megmérettetésben a Tesin kellene egy komoly produkcióval meglepni az éremesélyeseket. Ismerve a Gázosok Unione elleni eredményét amit délelőtt lejátszottak , lehet küzdeni a pontokért. Mivel egy időben 17:00 órakor kezdődik a 43. Sz. Építők meccse is a Vizesek ellen , ezért parázs hangulatra, és remélhetőleg nagy elszántságra lehet számítani Harmati Tamás Vezetőedző fiaitól.

harmati-kelen-hasznalni..jpg
HARMATI TAMÁS

Amennyiben az Építők nyerni tud a Törőcsik András vezényelte Vízművek ellen , akkor megadatott a lehetőség a Kelen számára, hogy elvegye a jókedvét a Fay utcában az Építőktől.

Még az is előfordulhat, hogy ezen a meccsen döl el a harmadik hely sorsa, de azért erre nem sok esély van.

 

logo-2017-43-as-uj.jpg

Az Építők a 27. fordulóban a fejljövőben lévő TF csapatát fogadják a Fay utcában.

A nagyon gyengére sikeredett őszi szereplés után a téli átigazolási időszakban a volt FTC kapus kapus Szűcs Lajos lett a hálóőr, de mellette több NB-és játékost is igazoltak az egyetemisták magukhoz.

Csak a győzelem három pontja tarthatja életben a bronzos reményeket az Építőknél.

A 28. fordulóban a Testvériség ellen lépnek pályára Dr. Hevesi Tamás fiai a győzelem kiharcolása jegyében. Amennyiben a TF ellen ikszelnek netán kikapnak akkor csak talán ( ez egyáltalán nem biztos ) a három pont besöprése tarthatja meg a dobogóra kerülést.

Persze ott van a többi várományos is, akiket nem szabad kifelejteni a küzdelemből.

 

hevesi-tamas-budafokon.jpg
Hevesi Tamás Dr.

 

Az utolsó előtti játéknapon a Vízműveket fogadja az Építők. Meg nem jósolható az eredmény végkimenetele , hiszen mindkettő csapat igencsak formán kívüli produkciót mutatott be az utóbbi kettő bajnokiján, igaz addig sok víz lefolyik a Dunán amíg megmérkőznek egymással ( május 26. szombat 17:00 Fay utca ) a megszerezhető három pontért.

Az ucsó nekirugaszkodása az Építőknek a Kelen elleni fellépés lesz.

Ismerve a saját kis amatőr bajnokságunkat , itt is lehet eső , vagy hó ezen a mérkőzésen.

Természetesen nem látunk bele a jövő tabellájába, de a Kelenesek bebronzulhatnak ezután a mérkőzés után.

 

Ki nyerheti meg a 2017 - 2018-as Budapest Bajnokságot ?

 

Holnap a kiesés ellen küzdőkkel folytatjuk a híreinket.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Facebook

Statisztika

Most: 10
Összes: 330205
30 nap: 21277
24 óra: 625